Rezervacija

Kulinarika in vino

Domače,
dobesedno!

Pri nas ne boste našli stalnega jedilnega lista. Obloženo mizo nam narekujejo letni časi, sezonski pridelki ter prazniki in običaji slovenske dediščine. Iz njih črpamo navdih in jim dodajamo ščep sodobnosti.

Na mizo postrežemo jedi le iz najbolj kakovostnih sestavin, katerih pot »od njive do mize« je dolga le nekaj kmetovih korakov. Naša tržnica so narava, naše njive in vrt, gozd in domači hlev.

Kulinarika in vino
1857
Kulinarika in vino

Gostje nas poznajo po domači pogači, kruhu, njokih, testeninah, štrukljih in pecivu, ki jih pripravljamo iz moke na naši kmetiji pridelanih žit. Kosilo lahko vedno zadiši po slovenskih tradicionalnih jedeh, kot so ocvrt piščanec, koline, telečja krača ali pečenka »iz rora«. In tu so prepoznavna Mihovčeva telečja jetrca s čemažem, šparglji ali lisičkami. Za praznike diši slovenska potica, hrustljavi flancati, krofi in druge sladice slovenske kuhinje.

Pravi izziv pa nam predstavljajo jedi naših babic, ki jih pripravljamo na izviren, kreativen način današnjega časa. Samo za okus: čemaževa ali topinamburjeva juha z ajdovo kašo in šparglji. Dimljene gosje prsi na zelenjavni posteljici kot v časih stare mame, a hkrati povsem drugačne. Prekajen svinjski vrat z bučnim oljem, hrenom ter čebuljo marmelado. Jagenjček s čemaževim štrukljem ali pa bleki iz hišne polnozrnate moke z zeljnimi krpicami in tartufi, s kranjsko ali jurčki.

Tisti, ki si boste vzeli čas in se nam prepustili, pa vas bomo popeljali tudi na kulinarično doživetje degustacijskega menija.

Sezonski in degustacijski meni
Kulinarika in vino
Citat

Najpomembnejša kuharska šola mi je bila kaljenje pri kuharski velemojstrici moji stari mami Ivanki.

Chefinja Mojca

Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec
Gostilna Mihovec

DRUGI O NASprof. dr. Janez Bogataj

prof. dr. Janez Bogataj

Etnolog, univerzitetni profesor in publicist

»Posebna vrednost Mojce Trnovec in njene ustvarjalnosti je v tem, da se ne ustavi pri vsrkavanju novih idej in je na tekočem z dogajanjem v slovenski kulinariki in gastronomiji. Predvsem pa to, da je znala vedno, kar je pridobila na eni strani v šoli na drugi pa v domačem kulturnem okolju, nadgraditi v vsakokratno sodobno gostinsko ponudbo.«

Tomaž Sršen

Tomaž Sršen

Kulinarični in vinski kritik, urednik revije Dolce Vita

»Pr’ Mihov’c vas čakajo briljantni slovenski kulinarični zakladi, ki jih zlepa ne boste pozabili. Če bi Slovenija imela še več takšnih oštarij, bi bili brez dvoma svetovni gastronomski prvaki.«

Vir
Alma Kochavy

Alma Kochavy

Soustanoviteljica kulinarične tržnice Odprta kuhna

»Mojco izjemno cenim kot poslovnega partnerja, ker je zelo profesionalna, ve kaj dela in za moje pojme poleg Ane Roš, ena najbolj pomembnih in obetavnih imen slovenske kulinarike.«

Vivi.si

Vivi.si

Iskalnik najboljših slovenskih gostiln

»Tako blizu Ljubljane ne morete okusiti bolj pristne, družinske, gostilniške kmetije, ki je ohranila vse staro, kar so premnogi že pozabili, in dodala še vse mlado, kar prinašata le razgledanost in odprtost.«

Vir
Grega Kališnik

Grega Kališnik

Delo

»Domači so v kuhinji, strežbi in ansamblu, domača je kmetija, domače so sestavine, domače je ob šanku, pri peči, za mizo in domači boste zato kmalu tudi – vi. Zato, ker je ena najstarejših slovenskih družinskih gostiln domača na mladosten način!«

Vir
Oddaja Prava ideja

Oddaja Prava ideja

RTV Slovenija


Mojca Trnovec, obrtnica leta 2018 gostja v oddaji Prava ideja

Vir

vina
naših dežel

Vina naših dežel
Žlica
Vina naših dežel

Raznolikost naravne krajine na sončni strani Alp nam omogoča bogastvo vin različnih stilov. Pri nas vam bomo ponudili več kot 100 etiket vin vseh treh slovenskih vinorodnih dežel: Primorske, Posavja in Podravja, od preprostejših do kompleksnejših velikih vin. Sodelujemo s slovenskimi vinarji, katerih vinograde, pot grozdja ter vinarjevo filozofijo pridelave vina poznamo.

In oni poznajo dušo naše gostilne in kulinarike.

Več kot desetletje naša gostilna podpira tudi dobrodelno licitacijo kleti Vina Koper, kjer vsako leto odkupimo kakšen sod vina. Naši gostje z nakupom tega Mihovčevega vina tako sodelujejo tudi pri dobrodelnosti.

Vinska karta
Vina naših dežel
Citat

Vino je božanska stvaritev, delo narave in vinarja. Z njim je povezano veselje in sreča, a najprej moraš do vina začutiti ljubezen in spoštovanje.

Sin Martin

Vina naših dežel
Vina naših dežel
Vina naših dežel
Vina naših dežel

PODARITE
DARILNI BON

Podarite svojim bližnjim kulinarično doživetje in svoj čas – to povezuje in osrečuje.

Naročite