Rezervacija

Dogodek

𝗦𝗸𝗼𝗸 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗼𝘃𝗰𝗶𝗵

𝗦𝗸𝗼𝗸 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗼𝘃𝗰𝗶𝗵
1857

𝗦𝗸𝗼𝗸 𝘃 𝗽𝗼𝗹𝗲𝘁𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗼𝘃𝗰𝗶𝗵

Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče 54 1215 Medvode

Sobota, 29.06.2024

V soboto, 29. junija ob 18. uri vas vabimo na poseben večer in še zadnje druženje pred poletnimi dopusti. Tokrat bomo pod stoletnimi kostanji pozdravili poletje. Za to priložnost vam pripravljamo posebno kulinarično-vinsko doživetje, ki ga bodo krojili mladi chefi in vinarji. To bo poklon mladosti, kreativnosti, domačnosti, poletju in prijateljstvu.

Večhodni meni bosta pripravila mlada chefa Patricija Oblak in Aljoša A. Niccolini, maturanta Srednje gostinske in turistične šole Radovljica, ki sta na mednarodnih tekmovanjih osvojila zavidljive rezultate in nagrade.

Za vinsko spremljavo pa bosta poskrbela mlada vinarja Sara in Leon Perošlja iz vinske kleti Zarova Estate iz Goriških Brd.

Cena 𝟲-𝗵𝗼𝗱𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗺𝗲𝗻𝗶𝗷𝗮 𝘇 𝘃𝗶𝗻𝘀𝗸𝗼 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗹𝗷𝗮𝘃𝗼 je 69 €.

Rezervirajte si mizo

  •  telefon: 031 684 434
  •  e-mail: info@gostilnamihovec.si

Zakaj bosta večerjo pripravila prav Patricija in Aljoša v družbi mladih vinarjev Sare in Leona iz Zarova Estate?

Patricija že nekaj let pridno pomaga v Gostilni Mihovec. Chefinja Mojca, ki jo mnogi poznamo kot eno najboljših kuharic slovenskih tradicionalnih gostiln in nenazadnje strogo sodnico iz televizijske oddaje Mali šef, veliko časa in energije posveča mladim. Zaveda se, da so mladi, njihova energija, prednost in novo znanje, edino zagotovilo, da bodo slovenske gostilne preživele tudi za naše potomce. Zato posebno pozornost namenja navduševanju otrok in mladine za slovensko kuhinjo in gostinski poklic. In tako je v njihovi družbi tudi mlada Patricija, ki se želi v zahvalo Gostilni Mihovec  za podporo v času njenega šolanja na gostinski šoli pokloniti s posebno večerjo.

Kdo sta pravzaprav Patricija in Aljoša?

Patricija Oblak in Aljoša Aleksej Niccolini sta dijaka Srednje gostinske in turistične šole Radovljica. Pravzaprav bi moral biti Aljoša strojevodja, Patricija pa vzgojiteljica, a ljubezen do kuhanja, strežbe in gostov jo je popeljala v popolnoma druge vode – gastronomijo. Da sta v kulinariki odlična, dokazujejo njune številne nagrade in priznanja.

Oba sta se že pomerila v številnih kuharskih oddajah, kot so »Glej, kdo kuha« ali pa »Večerja za pet«. Poleg šolanja sta znanje merila tudi z drugimi mladimi na mednarodnih tekmovanjih. Med njimi je bilo zadnje tekmovanje v Dubrovniku, kjer sta letos na Royal Gourmet 2024 zmagala in v Slovenijo ponesla zlato priznanje Chef's Table, Aljoša pa je prejel tudi srebrno priznanje za glavno jed s piščancem.

Prav tako se lahko pohvalita z odličji na zahtevnem XIX. Mednarodnem kulinaričnem festi valu gastronomije in turizma Biser morja, kjer je sodelovalo 600 tekmovalcev iz več kot 30 držav.  Osvojila sta zlati medalji in pokal za absolutna zmagovalca v kategoriji Chef's Table za kuhanje in serviranje 4-hodnega menija, Aljoša je prejel zlato medaljo za pripravo glavne ribje jedi in srebrno za pripravo rižote. Patricija pa je uspehe požela na področju strežbe, kjer so jo prepoznali kot najboljšo natakarico, za pripravo tatarskega biftka je prejela srebrno medaljo, v prepoznavanju alkoholnih pijač in zlaganju prtičkov pa zlato.

In kakšni so njuni načrti za prihodnost?

Patricija in Aljoša s ponosom povesta, da sta našla svoj sanjski poklic. »Pri njem je dovolj svobode za ustvarjanje in izražanje, v timu v gostilni pa najbolj ceniva dobro vzdušje in pozitivno naravnanost,« pravita. Aljoša se trenutno kali v kuhinji Hiše Linhart. V prihodnje si želi odpreti svojo blejsko pekarno ali slaščičarno, kjer bi blesteli med drugim sladoledi. Patricija pa trenutno prakso opravlja v naši Gostilni Mihovec, stremi pa k lastnem nastanitvenem obratu v Vincarjah, od koder je doma. Oba nameravata nadaljevati študij na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana.

Kakšen pa je njun pogled na kulinariko?

Oba sta zagovornika sezonskih in lokalnih živil po načelu z »njive na mizo«, vsekakor dajeta prednost sodelovanju z domačimi pridelovalci. Privržena sta trajnostnemu pristopu v gostinstvu, ki se mu želita posvetiti z lokalnim povezovanjem in ustvarjanjem svežih in pristnih zgodb, ki pritegnejo goste.

 

DELI:


NOVICEZaposlimo kuharja

Zaposlimo kuharja

Iščemo novo kuharsko moč v naši ekipi, ki bo imel priložnost dnevno sodelovati z eno najbolj prepoznavnih kuharic slovenske domače gastronomije Mojco Trnovec, in bo pomembno soustvarjal prihodnost gostilne Mihovec.

Več
Poletni dopust - od 19. 7. do 11. 8.

Poletni dopust - od 19. 7. do 11. 8.

Več
Izžrebali smo nagrajence naše ankete

Izžrebali smo nagrajence naše ankete

Več
Mihovci vam voščimo

Mihovci vam voščimo

Hvala, ker ste bili z nami. Se ponovno srečamo, ko bomo za vas pripravljali »domače, malo drugače«.

Več
Mojca Trnovec – malo drugače

Mojca Trnovec – malo drugače

Gostilna Mihovec je družinska gostilna, zato bomo vsake toliko časa predstavili enega od članov družine. Spodobi se, da začnemo s tistim družinskim članom, ki drži v rokah kuhovnico in podpira še tri druge stebre v gostilni – Mojco Trnovec.

Več
Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

Male skrivnosti velikih mojstrov: pustni krofi ali Mihovčevi »bobi«

Pri Mihovčevih se pust začne že z malo pustno soboto, ko probavamo moko za pustne krofe. Pri nas ne kompliciramo.

Več
Mihovčevi vkorakali na svetovni splet

Mihovčevi vkorakali na svetovni splet

Potem ko smo Mihovčevi sicer že dlje časa prisotni na različnih družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, smo sedaj zavihali rokave in se podali v svet tudi z lastno spletno stranjo.

Več

DOGODKI